Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z dyni na słodko"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Na patelni rozgrzej masło i skarmelizuj miód. Dodaj pokrojoną marchew, melisę, połowę rodzynek oraz moreli i dynię.
Dolej 200 ml mleczka i 100 ml wody, wsyp startą skórkę z limonki oraz sól i pieprz. Gotuj do czasu, aż dynia zrobi się miękka. Zmiksuj na gładki krem.
W garnku zagotuj resztę mleczka i wody. Wsyp pozostałe owoce i gotuj kwadrans. Połącz ze zmiksowaną dynią i sokiem z limonki. Gotową zupę posyp płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax