Zupa krem z dyni i pomarańczy

Zupa krem z dyni i pomarańczy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszna jesienna zupa krem z pieczonej dyni i marchewki z dodatkiem soku ze słodkiej pomarańczy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Dynię i marchewki kroimy na mniejsze kawałki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok. 20-25 min, aż warzywa będą miękkie. Po wystudzeniu zdejmujemy z nich skórę. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy przyprawy. Przykrywamy i gotujemy ok. 10 min. Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy zabieloną mleczkiem kokosowym.

Komentarze do przepisu (7)

SprytnaChochla 04 listopada 2019
Miałam robić taką w tym tygodniu. Wyprzedziłaś mnie! :) Musi być przepyszna!
slodkisentyment 04 listopada 2019
Fantastyczne połączenie :) Pycha :)
DoktorGosia 04 listopada 2019
Przepięknie podana i zapewne niezwykle aromatyczna zupa:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki