Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: bati83
Pyszna zupa na długie jesienne i zimowe wieczory

Składniki

Przygotowanie

  1. Na oleju zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości (ok.20-30 minut).

  2. Całość zmiksować w blenderze.

  3. Na patelni przyprażyć pestki słonecznika lub dyni.

  4. Gotowy krem rozlać na talerze. Dodać keks śmietany, posypać pestkami oraz natką pietruszki.

  5. Zupa jest bardzo dobra z grzankami zapiekanymi z serem żółtym z dodatkiem czosnku.

  6. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 08 listopada 2012
Przyznaje nigdy nie jadłem zupy z dyni,Twój przepis brzmi zachęcająco, należy go koniecznie wypróbować
Składniki
Składniki