Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Wanessa
Zupa krem z dyni jest pyszna i bardzo prosta do przygotowania. Dodatek oliwy z suszoną papryką chili dodaje pikantnego smaku.

Składniki

  • udko z kurczaka 1 szt
  • mięso wieprzowe 20 dag
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • dynia Hokkaido 1 kg
  • ziemniaki 30 dag
  • kolendra posiekana 2-3 gałązki
  • oliwa aromatyzowana oliwa z papryczką chili
  • sól, pieprz do smaku
  • śmietana

Przygotowanie

  1. Do garnka włożyć umyte mięso, dodać obraną marchew, pietruszkę i cebulę, gotować do miękkości.
    Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę.

  2. Przygotowaną dynię wsypać do garnka, dodać obrane i pokrojone ziemniaki, wlać 1,5 l wywaru z mięsa i gotować do miękkości

  3. Do miękkich warzyw dodać ugotowane warzywa w rosole, zmiksować na gładki krem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i oliwą z papryczką chili. Zupę podawać z posiekaną kolendrą i kleksem śmietany.

Składniki
  • udko z kurczaka 1 szt
  • mięso wieprzowe 20 dag
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • dynia Hokkaido 1 kg
  • ziemniaki 30 dag
  • kolendra posiekana 2-3 gałązki
  • oliwa aromatyzowana oliwa z papryczką chili
  • sól, pieprz do smaku
  • śmietana
Składniki