Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna zupa z cukinii z dodatkiem młodego zielonego groszku. Podana z grzankami własnej roboty i tartym żółtym serem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
W garnku rozpuścić masło i dodać pokrojoną drobno cebulę. Opcjonalnie można dodać ząbek czosnku. Podsmażyć ,Dodać pokrojone pozostałe warzywa, dodać mąkę i chwilkę podsmażyć. Dolać wodę, dodać pokrojone ziemniaki, przyprawy ( polecam włożyć do koszyczka do zaparzania herbaty ) . Gotować około 1/2 h. Dodać pokrojoną cukinię i gotować do miękkości. W między czasie ugotować oddzielnie młody groszek. Wyjąć koszyczek z przyprawami. Zmiksować zupę.
Podawać z groszkiem , grzankami i tartym żółtym serem Smacznego!!!