Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i aromatyczny. Polecam!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 105
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 241
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 105
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 241
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki. Z 2 cytryn zetrzyj skórki (można je wcześniej także sparzyć). Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Skórkę i czosnek podsmaż na maśle do czasu aż zaczną uwalniać swój aromat. Pomidory i cukinię pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Zmiksuj zawartość garnka na jednolity krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.