Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na zupę, ale w lodówce brakuje warzyw? Skorzystajcie z przepisu na krem z cebuli. Do przygotowania tej zupy będziecie potrzebowali jedynie cebuli i ziemniaków. Do tego odrobina serka śmietankowego, czosnku oraz przypraw i obiad gotowy!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1677
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1677
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Składniki dusimy pod przykryciem przez 3-4 minuty.
Po tym czasie składniki zalewamy bulionem i doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy do miękkości.
Zupę cebulową miksujemy na gładki krem. Następnie dodajemy do niego serek śmietankowy. Składniki mieszamy.
Krem z cebuli podajemy z chipsami z boczku, grzankami lub groszkiem ptysiowym.