Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z buraków"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Buraki dobrze wyszoruj. Pokrój na kawałki. Podziel je na pół, każdą część owiń w folię aluminiową. Ułóż w formie, piecz godzinę w temp. 220°C.
Buraki lekko ostudź, obierz. Włóż do garnka, zalej wodą tak, by je przykryła. Gotuj około 10 minut. Zmiksuj (dodatkowo możesz przetrzeć przez sitko o gęstych oczkach). Przypraw cukrem, kminkiem, solą, pieprzem i białym octem winnym.
Zupę wlej do misek, ułóż plastry sera pleśniowego, skrop olejem orzechowym.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 4, cena za porcję:1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie