Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krem z buraków"
Składniki
Cebule, czosnek, jabłka i buraki obierz. Cebulę, czosnek i dymkę posiekaj, a buraki i jabłka pokrój w plasterki. Obierz jajko. W głębokim rondlu roztop masło, dodaj cebulę i smaż około 5 minut, aż cebula się zeszkli. Dodaj czosnek, buraki i jabłko, przesmażaj kolejne 5 minut.
Wlej wino i odparuj. Następnie dolej bulion, dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość zagotuj, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj jeszcze 30 minut. Odstaw do wystudzenia i zmiksuj zupę na gładki krem. Zupę rozlej do talerzy, podawaj z kleksem śmietany i połową jajka.Źródło: Na żywo