Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pięknie się prezentuje na stole. Ma także oryginalny i wyrazisty smak.
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 67
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2209
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 67
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2209
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 145
Składniki
Warzywa obierz, pokrój w małą kostkę i podsmaż na maśle. Zalej całość bulionem warzywnym i dopraw, gotuj przez około 1,5 h aż buraki zmiękną. Warzywa odsącz i zmiksuj na gładki krem, jeśli będzie za gęsty dolej gorącej wody lub bulionu, ponownie zagotuj cały czas mieszając. Posiekaj szczypiorek, twaróg pokrusz palcami lub widelcem. Zupę podawaj ze szczypiorkiem i pokruszonym twarogiem, lub zamiast twarogu jajkiem w koszulce. Zupa oryginalna i niezwykle smakowita!