Zupa krem z brokułów z makaronem z cukinii (wegańska)

Zupa krem z brokułów z makaronem z cukinii (wegańska)
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Błyskawiczna zupa-krem z brokułów, która jest przepyszna, super-zdrowa oraz... super-dietetyczna, ponieważ cała poracja zawiera jedynie 170 kcal.

Składniki

Przygotowanie

  1. w garnku gotujemy 300g brokułów

  2. podczas gdy brokuły są na ogniu, za pomocą spiralizera przygotowujemy makaron z 80g cukinii

  3. gdy brokuły się ugotują: z garnka odlewamy trochę wody (aby krem nie wyszedł zbyt wodnisty, zawsze lepiej potem trochę dolać) i dodajemy przyprawy - sól, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy, solidną ilość czosnku oraz 5g płatków drożdżowych (dla serowego posmaku). Następnie wszystko blendujemy na gładki krem.

  4. wlewamy do talerza, nakładamy makaron z cukinii i dekorujemy jednym posiekanym orzechem włoskim, 2g płatków drożdżowych oraz jeszcze odrobiną pieprzu cytrynowego.

Składniki
Składniki