1. Ziemniaki , marchew, pietruszkę, selera, pora obieramy, przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie.
2. W połowie gotowania dodajemy brokuł i dalej gotujemy aż warzywa będę miękkie.
3. Po ugotowaniu odlewamy z wody, przekładamy do miski i miksujemy blenderem, dolewamy stopniowo rosół.
4. Przelewamy do garnka, podgrzewamy.
5. Podajemy albo z ubitą śmietaną albo z kulkami ptysiowymi.
6. Zupa Gotowa.
7. Smacznego.
Komentarze do przepisu (6)
Tak już na poważnie, bo to... Czytaj całość »
Tak już na poważnie, bo to nie szkoła hihi, to uwielbiam brokuła i jego młodszego brata kalafiora :)
Zrobiłaś dziś pyszne zupy-kremy i widząc dwie takie michy, można tylko powiedzieć MNIAM-PYCHA. Siódemeczka ;)
*Przejdziesz do wersji klasycznej