Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Batata obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Paprykę przekroić na pól wyjąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę obrać i drobno posiekać, a czosnek pokroić w cienkie paski. Wszystkie warzywa poddusić na maśle około 3-4 minuty. Następnie zalać bulionem i gotować do miękkości około 15 minut. Gdy warzywa będą już miękkie, wszystko zmiksować i doprawić do smaku przyprawami. Przed podaniem zrobić kleks z jogurtu naturalnego. Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.