Zupa krem warzywna

Zupa krem warzywna
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Zupa pełna warzyw na bulionie zagęszczona serkiem topionym i udekorowana koperkiem. Pomysł na wykorzystanie niedzielnego rosołu:)

Składniki

  • bulion 6 szklanek
  • marchew 3 szt
  • pietruszka /korzeń/ 2 szt
  • seler 1 szt mała
  • por /biała część/ 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • cebula 1 szt
  • ser topiony 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • koperek siekany 3 łyżki

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy i do gotującego się wrzucamy przygotowane warzywa, zmniejszamy ogień i gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Kilka łyżek gorącego bulionu mieszamy z serkiem topionym, wlewamy do zupy i podgrzewamy do czasu aż ser dokładnie się roztopi. Zupę miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku i podajemy posypując na talerzu posiekanym koperkiem.

Komentarze do przepisu (2)

babeczka35 19 sierpnia 2018
Lubię takie zupki :)
ErJot 19 sierpnia 2018
Ja też:) Dziękuję:)
Składniki
  • bulion 6 szklanek
  • marchew 3 szt
  • pietruszka /korzeń/ 2 szt
  • seler 1 szt mała
  • por /biała część/ 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • cebula 1 szt
  • ser topiony 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • koperek siekany 3 łyżki
Składniki