Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem szpinakowy jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest pyszny, pożywny i zdrowy.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8501
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 192
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 424
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8501
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 192
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 424
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę (szybciej się ugotują) i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę dymkę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy szpinak. Mieszamy, chwilę smażymy, a następnie dodajemy szpinak do ziemniaków. Dolewamy 3-4 szklanki wody i zagotowujemy. Następnie miksujemy na gładką konsystencję. Zupę doprawiamy solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami tabasco. Gorącą zupą podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo, ewentualnie z grzankami i dekorujemy szczypiorkiem.