Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa o wyjątkowym smaku.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 180
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 151
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 180
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 151
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Składniki
Obrać marchew oraz selera, pokroić, wrzucić do gotującego się bulionu. Jeśli zupę robimy z pomidorów, obieramy je ze skórki, kroimy również wrzucamy i gotujemy (lub wlewamy przecier pomidorowy).
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy grubo pokrojoną cebulę, gdy się lekko przyrumieni dorzucamy czosnek. Gdy czosnek zacznie się rumienić wrzucamy pokrojona paprykę, smażymy na patelni aż papryka się zblanszuje.
Paprykę wrzucamy do garnka z warzywami. Całość gotujemy chwilę, następnie blendujemy. Doprawiamy pieprzem i solą.
Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko, grzankami ziołowymi, lub grzankami z serem. Smacznego :)