Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna zupa na różne okazje.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 116
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2640
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 116
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2640
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Składniki
Warzywa umyć, obrać , pokroić , włożyć do garnka. Podudzie umyć dodać do warzyw. Całość zalać 1 litrem wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie , tymianek, doprawić solą i gotować 25 minut.
Gdy gotuję się zupa , pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem , smażyć 5 minut.
Po 25 minutach gotującej się zupy wyjąć podudzie, obrać i mięso wrzucić do zupy, dodać pieczarki, gotować 10 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Ugotowaną zupę zblendować , jeszcze raz zagotować chwilę. Podawać jak kto lubi z chlebem tostowym , groszkiem ptysiowym , kleksem śmietany.