Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, rozgrzewająca, kremowa zupa czosnkowa. Idealna w okresie jesienno-zimowym.
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9678
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 693
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 112
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 85
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9678
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 693
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 112
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek dzielimy na ząbki, obieramy z łupinek.
Masło rozgrzewamy w garnku, wrzucamy pokrojone ziemniaki, posypujemy je kminem rzymskim i podsmażamy ok 3 min.
Następnie dodajemy czosnek i smażymy kolejne 2-3 min.
Po tym czasie, całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 20-25 min.
Po tym czasie wyjmujemy liść laurowy i blendujemy zupę do momentu uzyskania jednolitego kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczywo kroimy pod lekkim skosem na kromki, delikatnie smarujemy masłem wymieszanym z roztartym czosnkiem i koperkiem. Podsmażamy na suchej patelni.
Gorącą zupę porcjujemy na talerze, posypujemy tartym serem i na wierzchu układamy grzankę.