Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT, wegetariańskie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
1. Na patelni rozgrzej masło klarowane. 2. Dodaj pokrojoną szalotkę oraz czosnek. Zeszklij. 3. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, a po około 5 minutach pokrojoną w kostkę cukinię. 4. Dopraw solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem, możesz też dodać chili. 5. Podsmaż około 3-5 minut. 6. Dolej 250 ml bulionu warzywnego. 7. Gotuj aż warzywa zmiękną. Następnie zblenduj na gładki krem. 8. Dolej pozostałą część bulionu. W miarę potrzeby dopraw solą morską i czarnym pieprzem świeżo mielonym. Zagotuj. 9. Podawaj z kleksem oleju z pestek dyni i prażonymi płatkami migdałów. 10. Udekoruj listkami natki pietruszki.