Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa koperkowa z klopsikami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Mielone mięso włóż do miseczki. Wlej białko, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Łyżeczką do herbaty nabieraj niewielkie porcje mięsa i uformuj maleńkie klopsiki.
Ugotuj rosół albo podgrzej wcześniej przygotowany. Na gotującą zupę wrzuć klopsiki i gotuj ok. 7-10 minut. Wyjmij z rosołu łyżką cedzakową.
Cebulę oczyść, pokrój w kostkę. Pory oczyść i pokrój w krążki. Rozgrzej masło i podsmaż, mieszając, warzywa. Wrzuć je do rosołu i gotuj 10 minut. Włóż topiony serek i gotuj aż się rozpuści. Zdejmij zupę z ognia i zmiksuj.
Posiekaj drobno koperek oraz natkę. Wsyp do zupy. Przypraw solą oraz pieprzem. Na koniec włóż ugotowane klopsiki i jeszcze raz podgrzej zupę.
Podaj z bułeczką lub chlebem, ale możesz także włożyć do każdej porcji zupy trochę ugotowanego ryżu. Klopsiki można przygotować z dowolnego mięsa, np. drobiowego albo cielęciny.
<strong>Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Bella Relaks