Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka, letnia zupa koperkowa z żółtymi warzywami i kurczakiem idealna na lato .
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10547
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 910
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10547
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 910
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Składniki
Na patelni rozgrzej olej dodaj obraną i pokrojoną cebule, posyp solą i podsmaż około 3 minuty następnie dodaj pokrojoną żółtą paprykę i cukinie, całość podsmaż około 5 minut
Podsmażone warzywa przełóż do garnka, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolkę szparagową zalej wodą lub bulionem i gotuj do miękkości warzyw, dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksuj blenderem na krem, dodaj posiekany koperek i jogurt grecki. Wymieszaj .
Filety z kurczaka opłukaj, osusz i pokrój w kostkę . Na patelni rozgrzej olej dodaj filety, posyp przyprawą gyros i usmaż na złoty kolor.
Zupę wlej do miseczki posyp smażonymi filetami możesz dodatkowo podać z kromką bagietki .