Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Ugotowane nasiona soi zmiel razem z uprażonymi migdałami. Wlej 2 łyżki sosu sojowego, dodaj mąkę, kminek, kolendrę i nasiona sezamu. Całość wymieszaj aż uzyskasz jednolitą masę.
Lekko zwilżonymi dłońmi zrób małe klopsy i usmaż. Chili, szalotki i marchewki drobno posiekaj i podsmaż. Mleko kokosowe i bulion zagotuj. Dodaj limonkę, kardamon i sól.
Dopraw do smaku cukrem, 2 łyżkami sosu sojowego i soku z cytryny. Zupę podawaj razem z klopsami.Źródło: Na żywo