Zupa klopsowa z kapustą pekińską

Zupa klopsowa z kapustą pekińską
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Zupa która wszystkich zaskakuje smakiem. Jest przepyszna. Polecam osobom, którym znudziły się tradycyjne pomidorówki i ogórkowe.

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie wymieszaj z jajkami, kaszą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe kotleciki. Usmaż je na rumiano na patelni. Przełóż do garnka. Zalej bulionem i zagotuj. Cebulę posiekaj, zeszklij. Dodaj do niej pokrojone w plasterki pieczarki. Gdy odparują nadmiar wody dodaj je do bulionu. Do zupy dodaj posiekaną kapustę. Gotuj przez ok. 10 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem zupę posyp posiekanym koperkiem.

Składniki