Zupa Kapustowa

Przepis dnia 2012-03-14
Zupa Kapustowa
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zabecka
Pyszna sycąca zupa z tzw wkładką. Gdy zostanie nam rosół (po niedzieli:)) Robię ją kiedy mam ochotę na lekki jednodaniowy obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. W rosole ugotować marchewkę i pietruszkę startą na dużych oczkach. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy będą prawie ugotowane dodać poszatkowaną kapustę i gotować do miękkości kapusty od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać kawałki mięsa z rosołu i natkę pietruszki. doprawić solą i pieprzem.

  2. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

ulek 13 marca 2012
aż mnie naszła ochota na taką właśnie zupkę:) dawno nie robiłam....ja dodaję jeszcze parę ziarenek... Czytaj całość »
aż mnie naszła ochota na taką właśnie zupkę:) dawno nie robiłam....ja dodaję jeszcze parę ziarenek kminku...zupełnie inny smak:) pozdr
Składniki
Składniki