Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kapuściana ze śmietaną"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Składniki
Kapustę posiekaj. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć kapustę, mocno podsmaż. Zmniejsz ogień i wlej wywar mięsny. Gotuj dalej na małym ogniu.
Warzywa umyj i obierz. Cebule opiecz nad og niem i pokrój w piórka. Marchewki zetrzyj na tarce. Ziemniaki potnij w niewielką kostkę, a por – w talarki. Wszystkie rozdrobnione warzywa wrzuć do wywaru, dodaj przyprawy (ze szczyptą kurkumy) i gotuj przez kolejne 25 minut.
Boczek pokrój na paseczki. Podsmaż na suchej patelni. Gdy już się smakowicie zrumieni, wrzuć go do bulionu. Gotuj kilka minut, ew. dopraw solą lub pieprzem. Śmietanę wymieszaj z resztą kurkumy i odrobiną bulionu. Zupę podawaj w sporych miseczkach, z łyżką śmietany i kromką chleba posmarowanego masłem czosnkowym.Źródło: Naj