Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kapuściana"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wołowinę umyj, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili wrzuć do wrzątku. Dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu. Gotuj około pół godziny.
Kaszę jaglaną przelej zimną wodą, upraż chwilę na suchej gorącej patelni, po czym dorzuć do wywaru wraz z pęczakiem.
Kapustę poszatkuj, marchew obierz, umyj i potnij na kawałki. Dodaj warzywa do zupy i gotuj całość jeszcze około 20 minut.
Na koniec dopraw zupę solą. Możesz ją również zabielić śmietaną.
Czas: 80 min, 1 porcja = 220 kcal.Źródło: Kurier TV