Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kalarepkowa"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1750
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1750
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Cebule obierz, pokrój w kostkę. Kalarepki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Masło stop w rondlu. Włóż cebule, zeszklij. Dodaj kalarepki, podsmaż. Wlej połowę bulionu, gotuj, aż kalarepki zmiękną.
Ziemniaki obierz, umyj. Dodaj do kalarepki, wlej pozostały bulion.
Gotuj do miękkości. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Przypraw do smaku
solą i pieprzem. Pod koniec gotowania zupę posyp świeżym, posiekanym koperkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie