Zupa kalafiorowa z serkiem topionym

Zupa kalafiorowa z serkiem topionym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Zwykła zupa kalafiorowa stała się już nudna, dlatego proponuję ją trochę urozmaicić.

Składniki

  • Kalafior
  • 5 średnich ziemniaków
  • 1 marchew
  • Por
  • trochę Vegety
  • Koperek
  • Korzeń pietruszki
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 1,5litry wody
  • Kostka rosołowa
  • Sól
  • słodka i ostra papryka
  • Pieprz
  • curry

Przygotowanie

  1. 1. Kalafior dzielimy na różyczki.
    2. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
    3. Marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę.
    4. Do garnka wkładamy ziemniaki i zalewamy wodę, gotujemy.

  2. 5. Wrzucamy warzywa .

  3. 6. Dokładamy kostkę rosołową i doprawiamy przyprawami: Vegetą, pieprzem, paprykami, curry.
    7. Gdy warzywa będą już dobre wrzucamy serki i gotujemy do chwili rozpuszczenia.

  4. 8. Zupa gotowa.
    9. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 05 czerwca 2018
Takie zupy są pyszne zwłaszcza w sezonie kalafiorowym :D U nas to czasem do takiej na koniec dodajemy kilka... Czytaj całość »
Takie zupy są pyszne zwłaszcza w sezonie kalafiorowym :D U nas to czasem do takiej na koniec dodajemy kilka małych różyczek podsmażonego z bułką kalafiora. Smakuje nieziemsko :)
KulinarnaChwila 05 czerwca 2018
super, wypróbuje ;)
Nevermore 05 czerwca 2018
Koniecznie wypróbuj, tylko nie za duże dodaj :)
Dobrze podsmażone i taka zupka, cud, miód :D
Składniki
  • Kalafior
  • 5 średnich ziemniaków
  • 1 marchew
  • Por
  • trochę Vegety
  • Koperek
  • Korzeń pietruszki
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 1,5litry wody
  • Kostka rosołowa
  • Sól
  • słodka i ostra papryka
  • Pieprz
  • curry
Składniki