Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperyment połączenia ryżu i ziemniaków w zupie kalafiorowej uważam za udany.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 278
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 506
Polecam.
Odsłon: 837
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 278
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 506
Polecam.
Odsłon: 837
Składniki
Ryż wsypałem do garnka, zalałem wodą, dodałem skrzydełka i sól. Zagotowałem na większym ogniu, następnie gotowałem na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez ok. 40 minut. Wyjąłem mięso z zupy. Do wywaru dodałem przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i pietruszkę pokrojone w talarki. Włożyłem cebulę w całości, seler i różyczki kalafiora. Dodałem ekologiczną bulion drobiowy. Całość gotowałem przez ok. 20 minut. Po 10 minutach dodałem do zupy pokrojone mięso, uprzednio oczyszczone ze skóry i kości. Na koniec dodałem do zupy posiekany koperek. Zaprawiłem śmietaną. Posypałem szczypiorkiem. Podałem z grzankami z bagietki.