Zupa kalafiorowa z koperkiem

Zupa kalafiorowa z koperkiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ElMar
Przepis na zupę kalafiorową z koperkiem.

Składniki

  • 3 litry bulionu
  • 1 mały kalafior
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1/2 selera
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • koperek
  • 100 ml śmietana

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać opłukać. Marchew, pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować około 20 minut do miękkości warzyw. Na koniec podprawić śmietaną, sola i pieprzem do saku. Na koniec dodać posiekany koperek.

Komentarze do przepisu (9)

Nevermore 02 kwietnia 2019
Takie gęste zupy, to ja uwielbiam, a jak jeszcze jest to kalafior, to już nic więcej nie potrzeba :) Pycha, mniam :)
fafiatko 02 kwietnia 2019
uwielbiam kalafiorowa! a Twoja jest idealna!
Docherro 02 kwietnia 2019
Pyszna,taka swojska zupka jak robiła dawno temu moja mama:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 litry bulionu
  • 1 mały kalafior
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1/2 selera
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • koperek
  • 100 ml śmietana
Składniki