Zupa kalafiorowa z kluseczkami

Zupa kalafiorowa z kluseczkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Smaczna pożywna zupa , trochę urozmaicona.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1 litr wywaru rosołowego
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • Sól
  • 1 opakowanie zacierek ( można zrobić samemu)
  • • Przecier pomidorowy.
  • • 5 listków laurowych
  • • Papryka słodka
  • • 2 łyżki koperku

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do wywaru.

  2. 2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do zupy i gotujemy.

  3. 3. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, dodajemy do warzyw.

  4. 4. Gdy warzywa są już prawie dobre wsypujemy zacierki, gotujemy.

  5. 5. Dodajemy przecier oraz listki laurowe, doprawiamy papryką oraz solą.

  6. 6. Na koniec dodajemy koperek, chwilę gotujemy.

  7. 7. Zupa gotowa.
    8. Smacznego.

Składniki
  • 1 kalafior
  • 1 litr wywaru rosołowego
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • Sól
  • 1 opakowanie zacierek ( można zrobić samemu)
  • • Przecier pomidorowy.
  • • 5 listków laurowych
  • • Papryka słodka
  • • 2 łyżki koperku
Składniki