Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Przepyszna, aromatyczna- dzięki kaszy sycąca. Idealna propozycja na letni obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka pokrój w kostkę. Włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Zagotuj. Pozbądź się szumowin. Dodaj oczyszczoną i obraną włoszczyznę. Gotuj przez ok. pół godziny. Kalafior oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.Chwilę przesmaż. Dodaj kaszę i paprykę. Smaż przez ok. 2 minuty. Wyciągnij włoszczyznę. Marchew zachowaj. Pokrój w cienkie talarki. Do wywaru dołóż kalafior i zawartość patelni. Gotuj do czasu aż kasza i kalafior staną się miękkie. Dodaj marchew. Zupę zabiel jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jak trzeba jeszcze dopraw papryką. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Składniki
Składniki