Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa kalafiorowa z imbirem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13477
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13477
Składniki
35 min; Porcja: 175 kcal; Cena porcji: 2,15 zł.
Warzywa w zależności od rodzaju: oczyść, obierz, opłucz. Kalafior podziel na różyczki. Marchewki potnij w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj. Imbir zetrzyj na drobnej tarce.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, czosnek oraz imbir. Oprósz je curry. Smaż przez chwilę, następnie dołóż pozostałe warzywa. Zalej je bulionem. Kiedy całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj, aż wszystkie będą miękkie.
Wyjmij kilka różyczek kalafiora, resztę zupy zmiksuj. Wymieszaj ją ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Do zupy włóż odłożone różyczki kalafiora. Udekoruj dymkami pociętymi na kawałki i czerwonym pieprzem.Źródło: Naj