Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśność żurku łagodzona jest delikatnym smakiem kalafiora.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 281
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 784
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 902
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 281
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 784
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 902
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę siekamy. Czosnek kroimy na plasterki. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, szklimy, dodajemy ziemniaki i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy czosnek, smażymy jeszcze 1 min, całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 min. Do zupy wkładamy różyczki, gotujemy następne 15. Na koniec dodajemy żurek, mieszamy, gotujemy 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę przelewamy na talerze, posypujemy posiekaną natką pietruszki.