ZUPA KALAFIOROWA

ZUPA KALAFIOROWA
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
pyszna, zdrowa, witaminowa

Składniki

Przygotowanie

  1. miesko dokłądnie płuczemy, wkładamy do garnka z wodą i gotujemy aż wyjdą tzw męty. Zbieramy męty z zupy i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostke, marchew starta na grubej tarce, pietruszke starta na grubej tarce, seler, por i kalafiora. Wszystko gotujemy do miękkości warzyw. Przyprawiamy zupę solą i pieprzem. Można dodać odrobinę przyprawy do zup w płynie. Na koniec do zupy dodajemy śmietane i koperek.

  2. smacznego:)

Komentarze do przepisu (2)

irma 01 sierpnia 2010
Robię taką samą zupkę z dużą ilością koperku i koniecznie z dodatkiem maggi. Pycha.
wioleta333 02 sierpnia 2010
uwielbiam lekkie zupki a kalafiorowa latem jest najlepsza lub jarzynowa pycha....
Składniki
Składniki