Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad ugotowałam zupę kalafiorową na porcjach rosołowych która jest gotowa w niecałe sześćdziesiąt minut
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 80
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 80
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać umyte i oczyszczone porcje rosołowe kurze, wkroić dowolnie obraną marchew oraz korzeń pietruszki, także wkroić również liść pora i trzy gałązki natki pietruszki. Całość gdy się zagotuje zmniejszyć gaz, zdjąć powstałe szumowiny i chwile pogotować na wolnym ogniu po niedługim czasie czyli po około 15 minutach wsypać warzywa suszone oraz przyprawę uniwersalną zagotować a następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i na wolnym ogniu gotować do miękkości dodanych ziemniaków
Gdy już ziemniaki w gotowanym wywarze na porcji rosołowej są wystarczająco miękkie wtedy dodać różyczki kalafiora podzielone na mniejsze części i oczywiście wypłukać, dodać także kostki magii chyba że ktoś nie ma można pominąć ja mam z Niemiec, z dodanym kalafiorem gotować również na wolnym ogniu do jego miękkości na koniec dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki i chwilę pogotować . Do zagotowanej zupy wlać śmietanę zamieszać, zagotować doprawiając jeszcze według swego smaku i zdjąć z ognia
Zupa wyszła tak smaczna aż rodzinka brała dolewki wiem że większość ludzi nie toleruje porcji rosołowych twierdząc że to mięso dla psów ja się z tym nie zgadzam raz że szybko gotuje się na porcjach zupa a dwa że są dość tłuste i nie trzeba dodawać żadnego tłuszczu do zup, ja porcji nie wyciągam z zupy gotują się do końca z całością i wtedy podczas jedzenia zupy mięso idealnie odchodzi od kości