Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Tę zupę można ugotować bez mięsa wtedy będzie wegetariańska.

Składniki

  • 1 duży kalafior
  • włoszczyzna
  • pieczony stek wieprzowy z kością
  • sól
  • pół szklanki śmietany 18 %
  • 1 łyżka mąki
  • 100 g makaronu trybiki
  • koperek
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę umyłem, oczyściłem, pokroiłem. Nastawiłem wodę. Kalafior umyłem, rozebrałem na niewielkie różyczki, łodyżki drobno pokroiłem. Gdy woda zawrzała włożyłem pokrojoną włoszczyznę, pieczony stek wieprzowy z kością, dodałem przyprawy. Gotowałem, aż warzywa zrobiły się miękkie, dodałem kalafior, gotowałem ok. 15 minut. Następnie wsypałem makaron. Gotowałem jeszcze ok. 8 minut.
    Zagęściłem zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, zagotowałem. Już na talerzach wsypałem zieleninę.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 21 stycznia
Pyszotka:)
Futka 22 stycznia
Przepyszna <3
Obserwator 25 stycznia
Smakowała
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 duży kalafior
  • włoszczyzna
  • pieczony stek wieprzowy z kością
  • sól
  • pół szklanki śmietany 18 %
  • 1 łyżka mąki
  • 100 g makaronu trybiki
  • koperek
  • natka pietruszki
Składniki