Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: helenapon
Przypomni nam wiosenne zupy, pełne warzyw.

Składniki

  • 5 skrzydełek drobiowych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 średniego kalafiora
  • 3-4 ziemniaki
  • garść świeżego koperku
  • 1/2 szklanki śmietanki 30 %
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyć, obciąć "ostre" końcówki i zalać 2 litrami zimnej wody.
    Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut pod przykryciem.
    Następnie dodać pokrojone warzywa i ziemniaki. Gotować kolejne 15 minut.
    Po tym czasie dodać różyczki kalafiora.
    Zdjąć pokrywkę.Po 10-ciu minutach wlać śmietankę. Doprawić solą i pieprzem.
    Obficie posypać świeżym koperkiem.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 12 grudnia 2019
Bardzo smaczna zupka.:)
Maudie 12 grudnia 2019
Pyszna zupka :)
Składniki
  • 5 skrzydełek drobiowych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 średniego kalafiora
  • 3-4 ziemniaki
  • garść świeżego koperku
  • 1/2 szklanki śmietanki 30 %
  • sól, pieprz do smaku
Składniki