Zupa kalafiorowa.

Zupa kalafiorowa.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa ugotowana na ćwiartkach z drobiu. Polecam.

Składniki

Przygotowanie

  1. W osolonej wodzie gotujemy wymyte, oczyszczone ćwiartki kurczaka. W między czasie obieramy,myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki, przygotowujemy również kalafior. Gdy kawałki kurczaka będą miękkie wykładamy je na talerz a do garnka dodajemy pastę rosołową, ziemniaki i włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy kalafior do garnka i gotujemy 20 minut.

  2. Obieramy ćwiartki kurczaka z mięsa, rozdrabniamy i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony czosnek, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper. Po kilku minutowym gotowaniu zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do zagotowania się i kończymy gotowanie.Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

babcitereskiciasta 15 sierpnia 2018
Pyszna zupa.:)
bryssska 16 sierpnia 2018
Przepyszna, ja uwielbiam taką ;-D
Składniki
Składniki