Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Dzisiaj zapraszam na pożywną, pełną witamin zupę, w której główną rolę odgrywa kalafior, który nareszcie można kupić za rozsądną cenę. Smak zupy podkreśla spora ilość świeżego koperku, który jak już kilka razy wspominałam bardzo lubię używać. Trochę pracy przed nami, a więc do dzieła! :)

Składniki

  • Królik (korpus, żeberka) 50 dag
  • Kalafior 1 szt.
  • Marchewka młoda 4 szt.
  • Pietruszka młoda 3 szt.
  • Por 1 szt. mała
  • Ziemniaki 4 szt.
  • Koperek 1 spory pęczek
  • Liście laurowe 2 szt.
  • Ziele angielskie 5 szt.
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Królika dokładnie umyć. Ugotować do miękkości w wodzie doprawionej solą, pieprzem z dodatkiem liści laurowych oraz ziela angielskiego.

    Kalafior dokładnie umyć i podzielić na różyczki.
    Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki.

    Ugotowanego królika wyjąć z wywaru, zebrać szumowiny, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać marchew i pietruszkę, gotować na małym ogniu. Po pewnym czasie dorzucić ziemniaki i kalafior, w razie potrzeby można dolać wody. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.

  2. Smacznego :)

  3. :)

Komentarze do przepisu (9)

fafiatko 28 czerwca 2018
Przepyszna sezonowa kalafiorowa!
babeczka35 28 czerwca 2018
Smakowita zupka :)
GREGORHSPEED 28 czerwca 2018
Moje smaki <3 Piękna i pyszna zupka <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Królik (korpus, żeberka) 50 dag
  • Kalafior 1 szt.
  • Marchewka młoda 4 szt.
  • Pietruszka młoda 3 szt.
  • Por 1 szt. mała
  • Ziemniaki 4 szt.
  • Koperek 1 spory pęczek
  • Liście laurowe 2 szt.
  • Ziele angielskie 5 szt.
  • Sól
  • Pieprz
Składniki