Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Składniki
Warzywa obierz i umyj. Marchew pokrój w plasterki, cebulę, czosnek i imbir drobno posiekaj. Kalafiora podziel na różyczki.
W garnku roztop masło. Delikatnie przesmaż cebulę z imbirem i czosnkiem. Wlej bulion, dołóż marchew i kalafiora.
Gotuj tak długo, aż wszystkie warzywa zmiękną. Kilka różyczek kalafiora odłóż na później do dekoracji.
Zmiksuj zupę blenderem. Dopraw curry, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zabiel krem śmietaną. 4. Przelej na talerze i udekoruj odłożonymi różyczkami kalafiora.Źródło: Telemax