Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: luna76
Kolejna lekka propozycja pożywna i bardzo aromatyczna a bazie wywaru z kurczaka, z dodatkiem świeżych warzyw.

Składniki

  • 1 1/2 litra wywaru z kurczaka
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • 4 małe marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/4 selera korzeniowego
  • 1 mały kalafior
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 pęczek natki z pietruszki
  • 200 ml śmietany 30 %

Przygotowanie

  1. Wywar z kurczaka podgrzewam , dodaję oczyszczone i pokrojone warzywa, oraz różyczki kalafiora, dopełniam przegotowaną wodą i gotuję do miękkości. Doprawiam do smaku solą, majerankiem, kminem rzymskim i gotuję przez kilkanaście minut. Dodaję posiekaną natkę pietruszki i gotuje, dosłownie, przez chwilkę. Doprawiam słodką śmietanką , zagotuję i zestawiam z ognia.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 13 sierpnia 2016
Pyszna i pożywna zupa :D Mniam <3
Docherro 13 sierpnia 2016
Bardzo pyszna zupka,też taką robię ....uwielbiam:)
GREGORHSPEED 13 sierpnia 2016
Bardzo smaczna <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 1/2 litra wywaru z kurczaka
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • 4 małe marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/4 selera korzeniowego
  • 1 mały kalafior
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 pęczek natki z pietruszki
  • 200 ml śmietany 30 %
Składniki