Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: pasje-patki
Idealna opcja przed ciężkimi świątecznymi daniami

Przygotowanie


  1. Seler, pietruszkę obrać, marchew obrać i pokroić w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy.

    Po 10 minutach dodajemy ziemniaki.

  2. Kalafior dzielimy na różyczki i dobrze płuczemy pod wodą. Dodajemy do garnka i gotujemy do miękkości.

    Gdy zupa będzie gotowa dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.

Komentarze do przepisu (3)

galica13 16 kwietnia 2014
Dzisiaj gotowałam , jednak ja dodaję trochę sosu sojowego jasnego i kminek mielony
patryshka83 17 kwietnia 2014
wspaniałe ;)
pasje-patki 18 kwietnia 2014
Ja niestety mam traumę z dzieciństwa do kminku. Ale może przekonam się do tego mielonego :)
Składniki