Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jeżynowo-porzeczkowa"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 595
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 358
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 595
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 358
Składniki
Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej.
Porzeczki przebierz, opłucz, oderwij od łodyżek. 2 łyżki odłóż, resztę wrzuć do rondla. Truskawki umyj, odszypułkuj, pokrój, dodaj do porzeczek. Posyp cukrem, odstaw, by puściły sok. Wlej szklankę wody, gotuj 5-10 minut.
Owoce przetrzyj przez sito o małych oczkach. Wlej mleko, gotuj jeszcze 5 minut. Jeżyny przebierz, opłucz, dodaj do owoców razem z odłożonymi porzeczkami. Gotuj 1-2 minuty.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym.
Zupę rozlej do miseczek, udekoruj listkami mięty, owocami oraz kleksami ubitej śmietany.
Zupie można dodać troszkę cytrusowego aromatu. Kawałek wyszorowanej skórki pomarańczowej lub cytrynowej gotować z owocami i usunąć ją tuż przed przecieraniem.Źródło: Chwila dla Ciebie