Zupa jesienna

Zupa jesienna
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
zupa jest bardzo aromatyczna, pożywna ale nie ciężka, zachęcam

Składniki

  • łopatka wieprzowa ok 40 dag
  • papryka czerwona 1 szt
  • seler kawałek
  • marchew 1 szt
  • cebula 1 szt
  • cukinia kawałek
  • pieczarki 5 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • passata pomidorowa 1 szkl
  • ziemniaki 5 szt
  • liśc laurowy, oregano, tymianek
  • sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie

  1. 1. mięso opłukać, pokroić w kostkę, zalać wodą, gotować, jak zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, selera, cebule i czosnek, dodać sól i liść laurowy, wlać passatę,
    2. jak składniki zmiękną dodać pokrojone pieczarki, paprykę i cukinię
    3. zupy nie zagęszczamy mąką, jest zagęszczoną passatą, dodajemy oregano, tymianek i paprykę ostrą,





    smacznego

Składniki
  • łopatka wieprzowa ok 40 dag
  • papryka czerwona 1 szt
  • seler kawałek
  • marchew 1 szt
  • cebula 1 szt
  • cukinia kawałek
  • pieczarki 5 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • passata pomidorowa 1 szkl
  • ziemniaki 5 szt
  • liśc laurowy, oregano, tymianek
  • sól, pieprz, papryka ostra
Składniki