Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka kombinacja składników urozmaici klasyczną zupę jarzynową. Dodatek wątróbki sprawia, że zupa jest witaminową bombą ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Seler, pietruszkę, marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę, kalafior podzielić na małe różyczki. Warzywa włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać zielony groszek, masło i przyprawy. Wątróbkę umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Gdy warzywa będą miękkie, dodać ją do zupy. Całość gotować koło 15minut. Na koniec dodać śmietanę zahartowaną wrzącą zupą oraz posiekaną natkę pietruszki, w razie potrzeby doprawić.