Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa z pomidorami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1352
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1352
Składniki
Ziemniaki, marchewki oraz pietruszkę obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Łodygi selera oczyść, potnij na kawałeczki. Strączki groszku cukrowego oczyść i opłucz, kilka odłóż, resztę potnij na kawałki.
W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć marchewkę, pietruszkę oraz seler. Smaż, mieszając kilka minut. Potem zalej 4-5 szklankami wrzątku. Wkrusz kostkę bulionową. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj całość ok. 10 minut.
W tym czasie pomidory pokrój na kawałki, podsmaż na maśle, przetrzyj przez sitko. Do gotującej się zupy włóż ziemniaki oraz pokrojony groszek cukrowy. Gotuj zupę dalej przez 10 minut.
Pod koniec dołóż przetarte pomidory. Przypraw solą, pieprzem i bazylią. Przed podaniem udekoruj odłożonym groszkiem.Źródło: Naj