Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jarzynowa z kurczakiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 191
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 191
Składniki
Pierś kurczaka umyj, pokrój w kostkę i wrzuć do garnka z gotującą się wodą.
Marchew i pietruszkę obierz, po czym zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dorzuć do wywaru.
Następnie pokrój jedną cebulę w drobną kostkę i zeszklij ją na oleju. Drugą obierz i opal nad palnikiem. Dołóż warzywa do reszty składników. Wsyp sól, pieprz, listek i tymianek. Gotuj zupę około pół godziny na małym ogniu.
Na koniec zagęść zupę mąką wymieszaną z zimną wodą i śmietaną.
Czas: 60 min. 1 porcja = 210 kcalŹródło: Kurier TV