Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa przygotowywana na bulionie z kości wołowo-wieprzowych.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 532
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 731
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 532
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 731
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Do przygotowania zupy potrzebujemy wywar z kości gotowany z cebulą, pietruszką, selerem, marchwią. Część z jarzyn miksujemy na gładką masę, cześć kroimy w kostkę i odkładamy na bok. Na patelni smażymy pokrojoną, biała część pora, czosnek. Po usmażeniu dodajemy zmiksowane jarzyny i smażymy jeszcze chwilkę. Lekko doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu dolewamy bulion na kościach. Doprawiamy ziołami, lubczykiem i pietruszką. Na tym etapie dokładamy drobno pokrojone w kostkę ziemniaczki jeśli zupa ma być z ziemniakami lub makaron. Dotujemy 15 minut. Na koniec do zupy wrzucamy pokrojone jarzyny z rosołu, zupę zabielamy odrobiną mleka. Smacznego !