Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Kapustę umyj, pokrój w cienkie paski. Do dużego garnka wlej olej, wrzuć kapustę, smaż chwilę. Dodaj seler i pietruszkę, smaż. Zalej litrem wrzątku, dodaj przyprawy, gotuj pod przykryciem 30 minut.
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, gotuj 20 minut. Boczek pokrój w paski. Usmaż go na łyżce masła. Gdy warzywa w zupie będą miękkie, dodaj boczek z masłem. Gotuj jeszcze kilka minut.
Zupę możesz zagęścić łyżką mąki wymieszanej z trzema łyżkami wody. Zagotuj.
Czas przygotowania: około 40 minut.
Warzyw nie trzeba długo gotować – wystarczy 30 minut, by były miękkie. Aby ich smak był wyrazisty, wcześniej przysmaż je na oleju lub maśle.Źródło: Dobry Tydzień